Wat is KPN WiFi?

KPN heeft een samenwerkingsverband gesloten met Fon. KPN WiFi met Fon is een KPN dienst waarbij je met je mobiele device (handset, tablet of laptop) toegang tot het internet krijgt via HotSpots van Fon, Fon partners en/of KPN in Nederland.

KPN WiFi voor Inconel - RoutIT mobiele klanten

Bij alle mobiele Inconel - RoutIT en KPN ÉÉN abonnementen komt KPN Wifi gratis beschikbaar. Om gebruik te maken van KPN Wifi dient een gebruiker eerst een account aan te maken.

KPN WiFi locaties

Met KPN WiFi kunnen mobiele klanten op heel veel locaties buitenshuis in Nederland via WiFi gebruik maken van het internet:

KPN WiFi account aanmaken

Om zelf gebruik te maken van de dienst KPN WiFi moet een klant eerst een KPN WiFi account aanmaken. Met de gebruikersnaam en het wachtwoord van dit KPN WiFi account kan de klant toegang krijgen tot deze dienst. Naast KPN Fon Spots heeft KPN ook KPN Hotspots op premium locaties, zoals vakantieparken, stations, hotels en luchthavens. Een klant kan dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord van KPN WiFi óók gebruiken om toegang te krijgen tot KPN Hotspots. Zo hoeft de klant maar één gebruikersnaam-wachtwoord combinatie te gebruiken voor zowel KPN WiFi met Fon als voor KPN Hotspots.

Activeren KPN WiFi account

Een mobiele klant kan zich op twee manieren aanmelden voor KPN WiFi:

• Door het sturen van een SMS met de tekst <Wifi aan> naar 1266. Hierna ontvangt de klant een aantal sms’jes met hierin username, password en voorwaarden. De username bestaat voor mobiele klanten uit <mobiele nummer van de klant>@KPN-fon.nl;
  • Via kpn.com/kpnwifi: hier wordt de klant stapsgewijs door een aanmeldproces geloodst.

FAQ

Informatie voor de gebruiker

Op https://kpn.com/kpnwifi kunnen klanten algemene informatie en FAQ’s vinden over de dienst KPN WiFi met Fon en de stappen die de klant moet zetten om toegang te krijgen tot de dienst KPN WiFi met Fon.

Status account inzien

Via https://kpn.com/kpnwifi kan een klant de status van zijn account inzien. Hier kan ook het KPN WiFi account verwijderd of gewijzigd worden (bijv password wijzigen).

Veiligheid WiFi-verbindingen
De verbinding met het KPN WiFi netwerk (via de SSID "KPN Fon") gaat over een open WiFi netwerk. Dit betekent dat de WiFi-verbinding niet versleuteld is, waardoor andere gebruikers "mee kunnen luisteren op de radioverbinding". Voor het uitwisselen van vertrouwelijke informatie wordt aangeraden gebruik te maken van secure links (https) of VPN-software.

Gebruik van KPN WiFi

Klanten die een KPN WiFi account hebben aangemaakt kunnen op een tweetal manieren gebruik maken van KPN WiFi. Middels een op hun mobiel of tablet geïnstalleerde app of via de KPN WiFi website.

De app kunnen klanten downloaden uit de verschillende app stores van mobiele besturingssystemen van Apple, Android en Windows Mobile devices. Deze website opent automatisch wanneer een klant probeert in te loggen op een KPN WiFi HotSpot/Fon Spot.

Gebruik KPN WiFi middels de app

Klanten met een tablet of mobiel device wordt geadviseerd om de KPN WiFi app te installeren en te gebruiken voor de dienst. Met deze app kan een klant een tweetal zaken:

1. Middels een kaartje verwerkt in de app zoeken naar de dichtstbijzijnde KPN WiFi HotSpot
  2. Zien via welke verbinding (bijvoorbeeld 4G of een KPN WiFi HotSpot) hij verbinding met het internet heeft
  3. Inloggen op een KPN WiFi HotSpot.

Bij eerste gebruik dient de klant zijn username en password in te geven. Hierna kan de klant via de app via elke KPN WiFi/Fon spot het internet op.

Afbeeldingsresultaat voor app storeAfbeeldingsresultaat voor google play store

Gebruik KPN WiFi via browser/portal

Wanneer klanten zich met een laptop of via de browser van de handset willen aanmelden op een KPN WiFi HotSpot komt de klant in een zogenaamde captive portal. Dit is een website waarmee een klant ook kan inloggen op de betreffende KPN WiFi HotSpot.

Nadat een klant hierop zijn username en password heeft ingevuld, kan hij gebruik maken van de KPN WiFi HotSpot.

Waar kan ik gebruik maken van mijn KPN Fon Spots?

De toegangsrechten tot KPN WiFi HotSpots en KPN Hotspots zijn als volgt:

• Mobiele klanten hebben met hun accountgegevens alleen toegang tot de KPN Fon Spots in Nederland (geen toegang tot Fon Spots in het Buitenland en overige Fon Spots in Nederland).
  • Iedereen kan bij Fon betaalde toegang (Access Passes) kopen tot alle Fon Spots wereldwijd. Deze toegang kan gekocht worden op elke Fon Spot. Deze mogelijkheid is zichtbaar op de landingspagina (Captive Portal) die zichtbaar wordt als je verbinding maakt en een browser opstart.